Elif Edes'ten Portakallı Dünya Tarifleri

Şef Elif Edes

Lezzet.com.tr Yazarı elifedes@gmail.com
Dünyanın en popüler gıdalarından portakal ile farklı mutfaklardan tariflere ne dersiniz? İşte size Sevgili Elif Edes‘in yorumuyla 5 ayrı ülkeden, 5 özgün lezzet.


  1. Asya orijinli portakal Colomb takası ile tüm dünyaya yayılan meyvelerden biridir.
  2. Çin’in güney doğusu ve Hindistan’da 7000 yıldır üretilen portakalın üretim birinciliği ise Brezilya’ya ait. Bugün 17 milyon ton civarında bir üretimle dünya portakalının % 30’unu üreten Brezilya’yı, 9 milyon ton ile Çin, 8,5 milyon ton ile Hindistan takip etmektedir. Türkiye ise 1,8 milyon ton ile 10.sıradadır.
  3. Türk topraklarına ilk kez Portekiz’den geldiği için Portekiz meyvesi anlamında Portakal (Portugal) meyvesi denmiş, zaman içinde de sadeleşerek ismi portakala dönüşmüştür.


PORTEKİZ’DEN

Sardinha Setubalense (Setubal’san portakal soslu barbun)



BREZİLYA’DAN

Bolo de l’aranga



TÜRKİYE-ADANA’DAN

Elif yorumlu narenciyeli taş kadayıf



ÇİN’DEN

Portakal soslu tavuk



FAS’TAN

Portakallı tahin soslu salata


Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tatlı tarifleri
  2. Armutlu tarifler
  3. Çilekli tarifler
  4. Mandalinalı tarifler
  5. Kolay meyveli tatlılar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri