Dünyanın en popüler gıdalarından portakal ile farklı mutfaklardan tariflere ne dersiniz? İşte size Sevgili Elif Edes‘in yorumuyla 5 ayrı ülkeden, 5 özgün lezzet.
Asya orijinli portakal Colomb takası ile tüm dünyaya yayılan meyvelerden biridir.
Çin’in güney doğusu ve Hindistan’da 7000 yıldır üretilen portakalın üretim birinciliği ise Brezilya’ya ait. Bugün 17 milyon ton civarında bir üretimle dünya portakalının % 30’unu üreten Brezilya’yı, 9 milyon ton ile Çin, 8,5 milyon ton ile Hindistan takip etmektedir. Türkiye ise 1,8 milyon ton ile 10.sıradadır.
Türk topraklarına ilk kez Portekiz’den geldiği için Portekiz meyvesi anlamında Portakal (Portugal) meyvesi denmiş, zaman içinde de sadeleşerek ismi portakala dönüşmüştür.